דג הפורל

הפורל – TROUT – או בשמו העברי : טרוטה, הוא בן למשפחת הסלמון.בגלל נטייתו לשחות נגד הזרם צורתו מאורכת, בשרו מוצק והוא דל בשומן ועשיר באומגה 3.

בארץ הוא גדל רק בנחל הדן שבאצבע הגליל, במים צוננים שמקורם בהפשרת השלגים על הר החרמון.הפורל של חוות דגי הדן, הוא הדג היחיד בארץ המיוצר במי נחל זורמים המוזרמים לחוות הגידול  ישירות מהמעין מה שמבטיח מניעת זיהומים וחדירת שפכים לאזורי הגידול.

דג הפורל גדל בטמפרטורה קבועה של 15 מעלות בקיץ ובחורף, ונהנה ממים צלולים ששיעור המינרלים בהם נמוך במיוחד. הפורל הוא דג טורף הניזון בטבע מבעלי חים זעירים הגדלים בנחל, והוא זקוק למים טריים המספקים לו סביבה עתירת חמצן ונקייה. בשל כך סיגל לעצמו דג זה יכולות תנועה מהירה והוא נוהג לקפוץ אל מול הזרם על מנת להתגבר על מכשולים ומפלים בדרכו האין סופית אל מקורות מזון חדשים ואל המים הטריים.

בחווה אנו מזינים את הדגים בתערובות טבעיות המכילות אנרגיה מן הצומח וכן קמח ושמן דגים המאפשרים לו לבנות את חומצות השומן הבלתי רוויות שבו העשירות באומגה 3. 

על פי בדיקות מעבדה המתמחה בנושא, דג הפורל מכיל אומגה 3 בשיעור של 1.63 גרם לכל 100 גרם בשר דג.  לפי אגוד מגדלי הפורלים הבריטי מספיקה מנת פורל של 250 גרם בשבוע כדי לספק את תצרוכתו של אדם באומגה 3.

הפורל נוח להכנה, ומתאים למגוון צורות: טיגון, אפיה, גריל, בישול ועוד. הוא מקבל באהבה כל שילוב וכל תיבול. טעמו המעודן של הדג ומיעוט העצמות שבו עושים אותו ידידותי לילדים ומרגיל אותם מגיל צעיר לשלב דגים בתפריטם.
את דג הפורל ניתן להשגה במשקל 350 – 550 גרם, טרי או וקפוא, שלם, נקי או כפילה ללא עצמות וכן ניתן להשיג "פורל משפחתי" בגודל של 2 ק"ג.הדג זמין כל השנה בחנויות הדגים, במעדניות ובסופרמרקטים.
נסו ותיהנו!











דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411

 

נטאפקס אינטראקטיב