מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - אידוי ושונות

קרפצ'ו פורלית ברוטב
מכינים רק אם טרם חלפו 24 שעות מאז שהדג יצא מהמים

4 מנות
מצרכים:
400-500 גרם פילה פורלית
300  גרם אגס או מלון בשל ומתוק

לרוטב:
צרור קטן של עלי נענע טריים (כ-4 כפות)
2  כפיות סוכר דמררה
2  כפיות ברנדי
2  כפיות חומץ בן יין
2 כפיות שמן זית משובח
קורט מלח ופלפל

הכנה:
מתחילים בהכנת הרוטב: במכתש ועלי מועכים וטוחנים את עלי הנענע עם הסוכר. כשהעלים טחונים לגמרי, מוסיפים את יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.
בסכין חדה ולא משוננת פורסים את הדג לפרוסות דקיקות, ואז לנתחים בגודל ביס (ללא העור).
מרצפים צלחות גדולות בשכבה אחת של נתחי דג.

קולפים את האגסים או המלון, נפטרים מהגרעינים וחותכים לקוביות קטנות. מפזרים את קוביות הפרי על הדג.
מטפטפים את הרוטב על הדג, ומסיימים בזילוף של שמן זית.
אפשר לקשט במעט עלי בייבי או בנבטים. אוכלים מיד.

בתיאבון!



 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411