מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - אידוי ושונות

פורל מאודה עם כרשה וג'ינג'ר ברוטב מיסו של השפית ליה שומרון

 

מצרכים

 

לצורך הכנת המתכון תזדקקו לסלסילת אידוי מבמבוק בעלת שתי קומות

4 דגי פורל שלמים, מנוקים

3–4 לימונים פרוסים דק

2 כרשות פרוסות דק

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך לרצועות דקות

8 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות

12 גבעולי כוסברה

מעט מלח

לרוטב:

1 כוס מיץ תפוחים מלא

1 כף שירו מיסו (ממרח מיסו בהיר)

מלח

¼ כפית שמן שומשום

הוראות הכנה

מכינים את הדגים: בכל דג מניחים 2 פרוסות לימון, ¼ מכמות גבעולי הבצל הירוק ו-3 גבעולי כוסברה, וממליחים מעט

מכינים סיר עם מים רותחים המתאים בגודלו לסלסילות האידוי. מרפדים את שתי קומות סלסילת האידוי בפרוסות הלימון הנותרות, ומעליהן מניחים את הג'ינג'ר ואת הכרשה

מניחים את הדגים בסלסילות ואת הסלסילות מעל הסיר ומאדים במשך 20 דקות

בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר קטן על להבה בינונית מחממים את מיץ התפוחים עד שהוא כמעט רותח

מסירים מהאש ובוחשים פנימה את המיסו ושמן השומשום ומתבלים במעט מלח. מערבבים היטב ומוודאים שלא נשארים גושים

כאשר הדגים מוכנים מניחים על גבי צלחות הגשה אישיות מעט מפרוסות הלימון, הג'ינג'ר והכרשה, עליהם מניחים את הדגים, מוזגים 1–2 כפות מהרוטב לתוך כל דג ומגישים

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411