מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - אידוי ושונות

פורל מאודה בסויה וג'ינג'ר

המצרכים לשתי מנות
 
2 דגי פורל
3 ס"מ זנגוויל (ג'ינג'ר) טרי מגורר
4 בצלים ירוקים בפיסות של חמישה ס"מ
1 גזר מגורד גס
1/2 כוס רוטב סויה
6 כפות יין לבן יבש
2 כפות שמן שומשום
1 כף שומשום
מלח
פלפל שחור


אופן ההכנה:
חורצים בכל דג ארבעה חריצים אלכסוניים מכל צד ומתבלים במלח ובפלפל.
מפזרים מעל הדגים בצל ירוק, גזר, זנגוויל, רוטב סויה, יין לבן ושמן שומשום.
בסיר גדול ממלאים מים בגובה חמישה ס"מ ומניחים קערה חסינת חום
שתהיה גבוהה יותר מהמים. מעל הקערה מניחים צלחת ובה שמים את
הדגים, מפזרים עליהם שומשום, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מבשלים 20 דקות ומגישים.
 

 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411