מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - אידוי ושונות

פורל מאודה עם יין לבן
זו שיטת אידוי ביתית, נוחה וקלה, שנעשית בתנור בחום גבוה. הנוזלים מתאדים
בחום התנור, והדג והירקות מתבשלים באדים אלה.

 
חומרים:

4 דגי פורל טריים

1 כוס יין לבן יבש

½ כוס ורמוט לבן יבש

3 בצלצלי אשלוט, קלופים וקצוצים (או החלק הלבן של בצלים ירוקים)

1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 גבעול סלרי קצוץ

2 גבעולי טימין

1/3 כוס שמן זית או 50 גרם חמאה

מלח, פלפל שחור טחון טרי

הכנה:

שמים את הדגים בכלי חסין חום שיכיל אותם בנוחיות. מערבבים את כל
המרכיבים ויוצקים לתבנית. מכסים בנייר אלומיניום, מכניסים לתנור בחום
גבוה (220 מעלות צלזיוס) ואופים 12-15 דקות. מוציאים ומגישים מיד.

 

 

 

 

 

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411