מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - צליה

פורל על האש בניחוח נענע
מרכיבים:

2  דגי פורל שלמים ללא סנפירים
2 כפות שום כתוש
1/2 כוס שמן זית משובח
1/2 צרור נענע,
מלח
פלפל שחור גרוס 
 הכנת המנגל:
המנגל יהיה מוכן לאחר שכל הגחלים קיבלו צבע אפרפר מומלץ להדליק  את הגחלים ללא חומר הדלקה למניעת ריח דלק באוכל.
לאחר שהפחמים מוכנים יש לנקות את הרשת בעזרת מברשת פלדה ולשמן אותה בעזרת בצל ושמן.
*על הרשת להיות נקייה וחמה עד מאד !

אופן ההכנה:
שוטפים את הדגים ומייבשים בנייר ניגוב.
 מורחים את בטן הדג בשום כתוש ומזלפים פנימה מעט לימון.
משמנים את הדג מבחוץ ומניחים את הדגים על רשת הצליה, כאשר חלק מהזנב נשאר מחוץ לרשת. (אסור להזיז את הדג במהלך הצלייה).
לאחר כשש שבע דקות יש להפוך בעדינות את הדג ולהמשיך לצלות כשש דקות נוספות את צידו השני של הדג.
 

בתיאבון!


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411