מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - צליה

פורל על האש בניחוח נענע - איציק סויסה

מרכיבים:

  2- דגי פורל

10 שיני שום

1/2 כוס שמן זית משובח

1-כף פפריקה חריפה /מתוקה

1-צרור כוסברה,

מלח

פלפל שחור גרוס 

 אופן ההכנה:

 שוטפים את הדגים ומייבשים בנייר מגבת ,מניחים את הדגים בתבנית (חד פעמי)

מכניסים את צרור הכוסברה יחד עם השום לקוצץ וקוצצים הכל יחד,(הטעמים מתחברים טוב יותר)

מניחים את התערובת בקערה ומוסיפים את הפפריקה  והשמן זית מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה של התערובת,(לא לחסוך בשמן)

מכניסים לבטן הדג  כף אחת של התערובת ומכסים את הדג משני הצדדים בתערובת,

מפזרים מעל הדג רוזמרין יבש ומלח לפי הצורך ומעט פלפל שחור גרוס,

מכסים את התבנית היטב  בנייר כסף  ומכניסים למקרר ל- 4 שעות לא פחות!

 הכנת המנגל:

 המנגל יהיה מוכן לאחר שכל הגחלים קיבלו צבע אפרפר ואני ממליץ להדליק  את הגחלים ללא חומר הדלקה למניעת ריח דלק באוכל,

אחרי שהמנגל מוכן נשמן את הרשת בעזרת בצל ושמן, נניח על הרשת של המנגל  גבעולי נענע למניעת הדבקות ולהוסיף טעם ים תיכוני לדגים שלנו,

נניח את הדגים על הנענע למשך 5 דקות מכל צד ולהוציא,

אני ממליץ להגיש יחד עם פטריית פורטבלו על האש השילוב פשוט ומנצח כל מתכון,


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411