מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - צליה

פורל על האש במעטפת אלומיניום
מצרכים:

4 דגי פורל לבן או  ורוד

2 עגבניות בשרניות 

1 בצל לבן חתוך לטבעות + בצל ירוק קצוץ 

2  כפות שמן זית לטיגון ובישול

2  כפות יין לבן יבש

כפית סוכר

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

 4 ענפי כוסברה או שמיר או פטרוסיליה

חמאה רכה להברשה

לימון חתוך ל- 4 רבעים לאורך

דפי אלומיניום בגודל שיספיק לעטוף את הדגים

 

אופן  ההכנה: 

 

מניחים דף על משטח ישר.

מברישים את הדף בחמאה מומסת. מניחים רבע מטבעות הבצל במרכז על  מנת ליצור מצע לדג. מניחים את הדג מעל, חותכים את העגבניות כל אחת ל- 8 פלחים. מניחים 4 פלחים על הדג. זולפים רבע מתערובת השמן ומיץ הלימון. בוזקים בצל ירוק  ומניחים עלי כוסברה או פטרוסיליה או שמיר. מרימים את דפנות נייר האלומיניום ומהדקים  מעל הדג עד לקבלת מיכל אטום. מניחים על הגריל למשך כ- 10 דקות. לא הופכים. מורידים  מהאש ומגישים עם פלח לימון.

 

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411