מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - צליה

פורלים על האש – דורעם גונט
חומרים:

דגי פורל  בגודל בינוני (350-400 גרם כל אחד), כמספר הסועדים

שמן זית

מלח ופלפל שחור

לימונים

עשבי תיבול, אם יש (פטרוזיליה, כוסברה, רוזמרין, תימין)


אופן הכנה:
אם הדגים גדולים ושמנים, חורצים בחלקם העבה ביותר 2-3 חריצים עמוקים עד האדרה בכל צד. אם יש עשבי תיבול, דוחסים אותם לבטן הדגים (אפשר עם כמה פרוסות דקות של לימון, על קליפתו). מושחים את הדגים בשמן זית, ומתבלים במלח ובפלפל.


מניחים את הדגים על האש, צולים עד שהם מקבלים סימני חריכה יפים ובשרם הופך לבן, ואז הופכים. חשוב לשים לב שהדגים לא יתייבשו, ואם לא בטוחים, כדאי להוריד את הדג מהאש ולבדוק, כי יותר קל להחזיר דג נא אל המנגל מאשר להציל דג שהתייבש. חוצים את הלימונים ומניחים את הצד החתוך על האש, עד שהם נחרכים קלות. מעבירים את הדגים לצלחות וסוחטים מעליהם את הלימונים. אוכלים מייד.

בתיאבון!


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411