מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - צליה

פורל על האש
מצרכים

חומרים ל-2 דגים שלמים קטנים:
4 כפות שמן זית
כפית שום כתוש או 3 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל
1/4 לימון סחוט
1/2 בצל יבש קצוץ
תוספת אפשרית: 2 גבעולי רוזמרין



אופן ההכנה

מדליקים את המנגל.
שוטפים היטב את הדגים ומיבשים בנייר מגבת.
מערבבים היטב את חומרי הרוטב.
כשרשת המנגל חמה מורחים אותה עם חצי בצל טבול בשמן.


טובלים את הדגים ברוטב ומניחים על הרשת.
תוספת אפשרית: מכניסים גבעול רוזמרין לכל דג באזור הראש.
צולים 5 דקות, מברישים עם שמן את הצד העליון שלהדג והופכים למשך 5 דקות נוספות

 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411