מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - טיגון

פורל בחמאת לימון ועשבי תיבול
חומרים:
 

4 פורלים טריים ויפים

מלח, פלפל שחור טחון טרי

קמח

80 גרם חמאה

מיץ מ 2 לימונים

2 כפות פטרוזיליה, קצוצה

1 כף טימין טרי

1 כפית עלי מרווה, קצוצים

1 כפית עלי רוזמרין, קצוצים


הכנה:

1. ממליחים ומפלפלים את הדגים. מקמחים אותם ומנערים מקמח עודף,
כדי שהציפוי יהיה דק ככל האפשר (תפקיד הציפוי, בין השאר, למנוע הדבקות
הדג למחבת).
 
2. מחממים 40 גרם חמאה במחבת גדולה, וכשהיא חמה מכניסים פנימה
שני דגים. בזמן הטיגון מנערים ומטלטלים את המחבת כדי לוודא שהדג לא נדבק
לתחתית. מטגנים 3-4 דקות מצד אחד, הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים עוד
3-4 דקות. מוציאים את הדגים ומעבירים למגש.
 
3. מוסיפים את שאר החמאה למחבת ומטגנים את שני הדגים הנוספים באותו האופן.

4. מחזירים את הדגים האחרים למחבת, מוסיפים את מיץ הלימון, עשבי התיבול
ומעט מלח ופלפל, מבשלים יחד כשתי דקות (הופכים את הדגים באמצע). מוציאים
ומגישים מיד. אפשר לפזר על הדג מעט שבבי שקדים קלויים לפני ההגשה.

 

 

 

 

 

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411