מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - טיגון

פורל מטוגן עם רוטב הולנדייז
חומרים:
 

4 דגי פורל טריים

כ-2 כוסות חלב

50 גרם חמאה

2 עלי מרווה  

מלח, פלפל שחור טחון טרי


אופן ההכנה:
מסדרים את הדגים בצפיפות בתבנית בגודל הולם. יוצקים עליהם חלב עד לכיסוי
ומניחים בצד לשעה. מוציאים את הדגים ממשרת החלב, טובלים
  בקמח, מנערים
ומטגנים בחמאה יחד עם עלה או שניים של מרווה. הטיגון נעשה על אש
  בינונית
ונמשך כחמש-שש דקות מכל צד
.
ממליחים את הדגים רק בתום  הטיגון.


לרוטב הולנדייז

חומרים:

¼ כוס יין לבן יבש

¼ כוס חומץ יין לבן

2 בצלצלי אשלוט (או החלק הלבן של בצלים ירוקים)

פלפל שחור גרוס

3 חלמונים

100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

מעט מיץ לימון

מלח


הכנה:

1. שמים את היין, החומץ, האשלוט והפלפל בסיר קטן. מבשלים ומרכזים את
הנוזלים עד לקבלת סירופ סמיך.
 
2. מורידים מהאש, מוסיפים פנימה את החלמונים וטורפים במטרפת יד.
 
3. שמים את הסיר על סיר נוסף ובו מים רותחים (" בן מרי") וטורפים עוד כמה
דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט.
 
4. מוסיפים את קוביות החמאה לאט לאט ובהדרגה תוך טריפה, עד שכל הכמות
נבלעת והתערובת חלקה. מטפטפים מעט מיץ לימון כדי להפסיק את הבישול,
ממליחים ומגישים עם הדג.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411