מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - טיגון

פורל בשמנת ופטריות

חומרים:
 
4 דגי פורל טריים

מלח, פלפל שחור טחון טרי

קמח

80 גרם חמאה

250 גרם פטריות שמפיניון טריות ומוצקות, חתוכות לרבעים

1 מכל שמנת מתוקה

4 כפות עירית, קצוצה דק


הכנה:

1. ממליחים ומפלפלים את הדגים, מקמחים אותם ומנערים מקמח עודף כדי שהציפוי
יהיה דק ככל האפשר.
 
2. מחממים 30 גרם חמאה במחבת ומטגנים שני דגים תוך טלטול המחבת 3-4 דקות
מכל צד. מוציאים את הדגים, מוסיפים עוד 30 גרם חמאה ומטגנים את שני הדגים הנותרים.
מוציאים את הדגים מהמחבת.
 
3. מוסיפים את יתרת החמאה למחבת ומטגנים בה את הפטריות במשך כמה דקות, עד
שהן משחימות מעט. ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את השמנת. מביאים לרתיחה ומבשלים
כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
 
4. שמים את הדגים על צלחת הגשה, מערבבים את העירית אל תוך הרוטב ויוצקים אותו על
הדגים.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411