מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - טיגון

הדג השיכור / השף ליאון מנחם –מנכ"ל איגוד השפים והטבחים

 

המנה כוללת: דג פורל מוזרק ברוטב אננס בליווי דואט מחית תפו"א ובטטה ועגבניות שרי בשום וסילן.

 

מצרכים:

דג פורל

3 כפות אוזו

2 קורט מלח ים

1 קורט פלפל שחור גרוס

6 עגבניות שרי

2 שיני שום

3 כפות סילן

3 כפות קורנפלור

1 כוס תרכיז אננס

1 תפו"א לבן

1 בטטה בינונית

1 ליטר שמן קנולה

3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

מנקים את הדג ומזריקים  אוזו

סוגרים את  הדג במחבת עם שמן זית כ- 3 דקות

מכניסים את הדג לשקית נייר ממוחזרת ואז לתנור בחום של 180 מעלות למשך 17 דקות

במחבת  בה טוגנו הפורלים עם המשקע  מוסיפים כוס אננס + קורט מלח + קורט פלפל שחור גרוס + 1 שן שום כתוש ומסמכים עם הקורנפלור

 

אופן ההגשה:

מוציאים את הדג מהתנור מוזגים עליו את הרוטב. מניחים את עגבניות השרי בצורת אשכול ובצד דואט של מחית תפו"א ובטטה.

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411