מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - טיגון

פילה פורל ברוטב פלפלים מעוטר באגוזי לוז ושקדים

מרכיבים:

 

2 דגי פורל

2 פלפלים צהובים

2 פלפלים צהובים

3 כפות שמן זית

3 גבעולי בזיליקום

30 גר' אגוזי לוז קלויים

30 גר' שקדים קלופים

4 כפות חומץ בן יין

3 שיני שום

מלח, פלפל שלחור גרוס

מעט סוכר

מעט קמח

30 גר' חמאה

4 פורלים מפולטים

 

 

אופן ההכנה:

מפלטים את דגי הפורל (הוצאת האידרה והראש). קולים את הפלפלים, חוצים לרצועות ומטגנים במחבת עם שמן זית.
 

טוחנים בבלנדר מחצית מהאגוזים והשקדים יחד עם חומץ בן יין, שום ומעט יין עד להיווצרות מחית חלקה.

מוסיפים למחבת את המחית למשך מספר דקות עד לקבלת רוטב. את הרוטב שנוצר מחלקים ל-2 צלחות.

מתבלים את פילה הפורל ומוסיפים למחבת למשך מספר דקות עד לקבלת גוון זהוב משני הצדדים ומעבירים לצלחת עם המחצית השנייה של  האגוזים והשקדים.  מעטרים את המנה בתוספת פלפלים משני הצבעים. ניתן להגיש לצד תפו"א אפוי בשלמות בליווי רוזמרין ואנטי פסטי.

 

בתיאבון

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411