מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - טיגון

פילה פורל על מצע קרם ופוטו ירקות חם - השף אגסי עופר / זוכה מקום 1 בתחרות "מתכון הפורל הטוב ביותר".

 

 פילה פורל על מצע קרם ופוטו ירקות חם  של השף אגסי עופר מסעדת טרייאקי

 

***המנה מורכבת ממספר חלקים והטעמים משתלבים יחד בצורה מנצחת:

 

מצרכים:

שני דגי פורל מפולטים

שמן זית

מלח ופלפל  גרוס

עלי תימין

 

מצרכים לקרם בטטה:

בטטה

50 מ"ל חלב קוקוס

עלי טימין

פלפל ומלח

 

מצרכים לפוטו  ירקות החם:

אצת נורי

כוס אורז מוכן  לסושי

גזר אחד חתוך לגפרורים

תפרחת של אספרגוס אחד
אבוקדו חתוך לקוביות קטנות

בצל ירוק חתוך פרוסות דקות

בלילת טמפורה

וציפוי פנקו

 
 

מצרכים למלפפונים בתחמיץ אסיאתי

5 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות

50 מ"ל חומץ

כפית שמן סומסום

2 כפות סוכר

קורט מלח

מערבבים הכל ומניחים בקערה קטנה בצד

 
 

מצרכים לרוטב קולי פלפלים:

4 גמבות

חצי כוס חומץ

3 כוסות מים

כפית סוכר

שני עלי טרגון

קורט מלח

 

 

אופן ההכנה:

פירה בטטה:

מבשלים את הבטטה עד שהיא רכה,

מועכים לפירה חלק, מוסיפים חלב קוקוס ותבלינים

 
 

רוטב קולי פלפלים:

מבשלים את הגמבות בחומץ, מים וסוכר עד לריכוך מוסיפים עלי טרגון ומלח.

טוחנים במעבד מזון ומסננים

 

מלפפונים בתחמיץ אסיאתי

מערבבים הכל ומניחים בקערה קטנה בצד

 
 

פוטו ירקות:

מגלגלים אצת נורי לרול ממלאים באורז והירקות

שמים בשלמותו בטמפורה מצפים בפנקו ומטגנים בשמן עמוק.

 

דגי פורל:

מטגנים פורל בשמן זית עם מלח ופלפל וטימין עד להשחמה קלה

 

בניית המנה:

מניחים קרפ בטטה בצלחת מעל מניחים את הפוטו ירקות

מניחים מעל כל פוטו נתח פורל יוצקים בצד רוטב קולי ובקערה קטנה בצד מלפפונים בתחמיץ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411