מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - טיגון

פילה פורל ורוד ברוטב עירית

   

מרכיבים

 

2 דגי פורל ורוד ( 600 גרם כ"א)

קמח

שמן

חמאה

מלח

פלפל אדום חריף

 

 

אופן ההכנה:

 

שוטפים את הדג ומנגבים במגבת נייר מבפנים ומבחוץ.

חוצים את הדג לאורך האידרה המרכזית לשני חצאים וכל חצי חותכים ל- 2-3 נתחים.

מתבלים את הנתחים במלח ופלפל אדום ומקמחים בקמח רק את צד העור.

מחממים את השמן והחמאה ומטגנים את הנתחים מהצד המקומח בלבד.

מכסים את המחבת ומאדים כ- 10-8 דקות על להבה נמוכה.

מסירים את עור הדג.

מגישים בליווית רוטב עירית בתוספת אספרגוס מאודה ופלחי לימון.

 
 

רוטב עירית

 
 

1 גביע שמנת חמוצה

1/2 כפית חרדל

2 כפות מיץ לימון

2 כפות עירית קצוצה

מלח פלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים היטב את כל המצרכים ומשהים במקרר.

 

 

בתיאבון

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411