מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - טיגון

פורל טרי מטוגן בחמאה

 

מצרכים ל-2 מנות:

 

לדגים:

2 דגי פורל טריים (כ-350 גרם כל אחד)

חמאה

מלח

פלפל לבן

שמן לטיגון

 

 

אופן ההכנה:

 

שוטפים היטב את הדגים ומייבשים במגבת נייר. חוצים את הדגים לאורך הצד הפנימי של האידרה ומוציאים אותה. מתבלים את הדגים במלח ופלפל מכל צד.
 

מחממים את החמאה ואת השמן, רצוי במחבת בעלת חריצים המעניקים לדג מראה מיוחד. מטגנים בתחילה את הצד הפנימי ולוחצים בעזרת כף טיגון על גבי הדג. הופכים את הדג ומטגנים מצדו השני.

 

 

רוטב גרגרי פלפל ירוק

מצרכים:

מעט שמן זית

בצל קטן קצוץ דק

2 כפות מיץ לימון

3 כפות יין לבן יבש

1 כף גרגרי פלפל ירוק משומרים

1 כפית שמיר קצוץ דק מאד

מלח

פלפל לבן

1/2 כפית חרדל

 

 

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל בשמן הזית עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את שאר המצרכים ומביאים  לרתיחה. מערבבים ומסירים מהאש.

 

יוצקים על דג הפורל את הרוטב ומגישים.

 

 

 

בתיאבון

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411