מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - אפיה

מאפה פילאס במילוי דג פורל ורוד.

מתכון ל- 4 סועדים
מצרכים:
4 יחידות  פילה פורל ללא עור
מלח, פלפל
2 כפות שמן
1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס
400 גרם עלי תרד
3 שיני שום כתושות
250 גרם גבינת פטה או צפתית או מוצרלה חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ||

אופן ההכנה:
1. ממליחים ומפלפלים את הפילטים. מלהיטים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הפילטים כחצי דקה מכל צד. מניחים בצד. מוסיפים עוד מעט שמן למחבת ואת השום וכשהוא חם מוסיפים את התרד. מטגנים 2-3 דקות עד שנפח התרד יורד מאוד וצבעו כהה. מסירים מהאש ממליחים ומפלפלים. מצננים מעט.

2. פורשים את הבצק על נייר אפייה ומחלקים ל 4 מלבנים ברוחב הפילטים ובאורך של כ 25 ס"מ.  מניחים על כל מלבן פרוסות גבינה, מעליהן פילה דג ומעליו את התרד. מקפלים את צידי הבצק על המילוי וכן את השוליים כך שמתקבלת רולדה.  מניחים בתבנית מצופה נייר אפיה כאשר קו התפר של הבצק מונח על נייר האפיה.

3.אופים בתנור בחום 180 מעלות  למשך כחצי שעה עד שהבצק מזהיב.ממתינים 10 דקות ומגישים. 



 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411