מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - אפיה

פורל משפחתי בארטישוק ירושלמי ושומר טרי
מתכון ל- 4 סועדים
מצרכים:
1 פורל משפחתי טרי ונקי
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס לעיגולים ברוחב 1 ס"מ
3 יחידות שומר טרי פרוס
מיץ מלימון שלם
1/2 ראש שום פרוס לפרוסות דקות
1/4 צרור כוסברה קצוצה גס
1/4 כוס שמן זית איכותי
מלח
מעט כמון

אופן ההכנה:
שוטפים את הדגים ומיבשים, חורצים בכל צד של הדג 3 פסים בעומק של 1/2 ס"מ ומניחים בצד. מטגנים בסיר בשמן הזית את פרוסות השום כ 2 דקות , מוסיפים את הארטישוק והשומר ומטגנים כ 5 דקות נוספות. מוסיפים את מיץ הלימון וכוס מים ומבשלים כ 10 דקות. מתבלים בכמון ומלח טועמים ומשפרים טעם. מורידים מהאש ומוסיפים את הכוסברה.
מעבירים את התבשיל לתבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות ומניחים את הדג על התבשיל
אופים בחום של 175 מעלות כ 25 דקות תוך כדי מזיגת הנוזלים על הדג.


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411