מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - אפיה

פורל אפוי ברוטב חמאה אדומה
פורל  אפוי ברוטב חמאה אדומה

חמרים

4 דגי פורל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מסדרים את דגי הפורל בתבנית אפייה לאורכם, אחד ליד השני ומכניסים
לתנור ל-20 דקות.

לרוטב חמאה אדומה
חומרים:

1 כוס יין אדום יבש ומשובח

2 בצלצלי שאלוט (או החלק הלבן של בצלים ירוקים)

1 עלה דפנה

2 גבעולי טימין

1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים

100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

מעט מלח

הכנה:

1. שמים בסיר קטן את היין, הבצלים, עלה הדפנה, הטימין וגרגירי הפלפל.
מבשלים ומרכזים עד לקבלת סירופ סמיך (כ 3 כפות) מסננים ומחזירים לסיר.
2. מוסיפים על אש קטנה את החמאה, לאט לאט ובהדרגה תוך טריפה
במטרפה ידנית, עד שכל החמאה נבלעת ברוטב, וממליחים. מתקבל רוטב
מבריק, חלק וטעים מאוד.

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411