מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - אפיה

דואט פורל אפוי ברוטב שום לימון ונענע / שף משה אלקובי, שף חברת אקו מקו

 

המנה כוללת: דואט פורל אפוי בתוספת פירה בטטות ופסטו מוגש עם שעועית ירוקה שלמה מוקפצת עם שרי

 

מצרכים:

5 יח' פילה פורל לבן

5 יח' פילה פורל ורוד

500 ג' שעועית ירוקה שלמה

150 ג'  עגבניות שרי

400 ג' בטטה

80 ג' פסטו (בזיליקום טרי + שמן זית )

5 שיני שום

4 לימונים

15 גבעולי עלי נענע

תבלינים לטעם

 

אופן ההכנה:

 

פורל:מניחים על מגש שטוח את פילה הפורל מפזרים מעט תבליני טעם ואופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך 5 דקות.

 

רוטב: כותשים את השום לתוך מחבת עם 50 ג' חמאה עם אש בינוני,

חותכים את הלימון לקוביות ומוסיפים

קוצצים את הנענע ומוסיפים לרוטב, מוסיפים נוזלים לפי הצורך מתבלים לפי הצורך.

 

תוספות:

בטטה- מבשלים את הבטטה ומתבלים מועכים ומוסיפים את הפסטו

שעועית ירוקה- מחממים מחבת על אש בינונית מוסיפים מעט שמן זית קוצצים את השום ומקפיצים את השעועית ועגבניות השרי

 

הגשה:

מניחים בצלחת מלבנית גדולה את הפילה פורל אחד מעל השני ויוצקים מעל את הרוטב

מזליפים את הבטטה ומניחים בצד את השעועית המוקפצת ועגבניות השרי

בברכה והמשך יום נפלא

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411