מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - אפיה

קרנץ' פורל על מצע קרם ערמונים של שף לאון שניט – מקום 3 בתחרות "מתכון הפורל הטוב ביותר"

 

קרנץ' פורל על מצע קרם ערמונים / שף לאון שניס, חב' נורטיס.

 

המנה כוללת: פילה של פורל מצופה בקרנץ' פיסטוק על מצע קרם ערמונים, מעוטר ברטטוי ובליוי רוטב חמאת לימון שום וטימין. מקושט בלימונים מקורמלים ועלי מיקרו בזיליקום

 

מצרכים:
2 דגי פורל לבן או ורוד

5 יח' תפו"א

1 שקית ערמונים מקולפים בואקום

200 גרם חמאה

2  יח' זוקיני ירוק

2  יח' פלפל אדום

2 יח' פלפל צהוב

2 יח' בצל סגול

2 ראשי שום

3 יח' לימון

2 יח' עלי דפנה

5 יח' פלפל אנגלי

10 גבעולים טימין

5 גבעולי אורגנו

150 ג' פסטוק קלוי

150 ג' אגוזי מלך

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

פירה: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מבשלים 15-20 דקות עד שיהיו מבושלים היטב.  במקביל טוחנים את הערמונים במעבד מזון. את תפוחי האדמה טוחנים עם חמאה, שמנת מתוקה שעברה חימום קצר ומלח. בסוף, מוסיפים את הערמונים הטחונים.

לפילה פורל: מפלטים את הדגים ומניחים בתוך מרינדה הכוללת מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש, טימין, מלח ופלפל למשך רבע שעה. מוציאים את הפילה מייבשים ומצפים בפיסטוק ואגוזי מלח טחונים.

לוקחים תבנית משומנת ומפזרים עליה  פנקו (פירורי לחם יפני). על התבנית מניחים את הפילה ומכניסים לתנור מחומם עד ל-170 מעלות ל-8-10 דקות.

 

להכנת רטטוי:  לוקחים זוקיני ירוק, פלפל אדום וצהוב חותכים לקוביות בינוניות, כרוב ניצנים שלם ובצל סגול חתוך לקוביות קטנות ושום פרוס. מקפיצים את כל הירקות עם שמן זית, אורגנו,  מלח, פלפל, פרח של אניס ובסוף מוסיפים ציר דגים. מסמיכים את הכל עם כמות קטנה של חמאה.

 

חמאת שום: לוקחים את השום, טימין יין לבן, מיץ לימון ומטגנים על מחבת, עד שהטעמים נפתחים לכמה דקות.  מוסיפים חמאה, מלח ופלפל, מורידים מהאש ומערבבים.

בניית המנה: מניחים על הצלחת את הפירה והערמונים,  ברינג שגובהו 8 ס"מ. על יד הפירה שמים את הרטטוי, מניחים את הפילה באלכסון על הפירה והרטטוי ומקשטים עם לימונים מקורמלים ועלי בזיל.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411