מתכונים

אתם נמצאים ב - מתכונים - אפיה

דג פורל ורוד משפחתי ברוטב עירית

מתכון ל-6 סועדים

 

חומרים:

1 דג פורל ורוד משפחתי. ניתן להשתמש ב- 6 דגי פורל ורודים טריים, במקום פורל משפחתי.

צרור עירית

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

כוס יין לבן יבש

מלח

פלפל שחור

חצי בצל סגול קלוף וקצוץ דק

 

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מניכים את דג הפורל בתבנית אפייה גדולה  ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

 
 

להכנת הרוטב:

יוצקים לסיר קטן כוס יין , מוסיפים בצל קצוץ ומביאים לרתיחה. מצמצמים את הנוזלים (להבה בעוצמה גבוהה, עד שנשארת כמות של שתי כפות יין). מתבלים במלח ופלפל.

 

מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה.

 

מוסיפים את החמאה בהדרגה ומקציפים את הרוטב בעזרת מטרפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת רוטב סמיך.

מסננים את הרוטב ומוסיפים את העירית הקצוצה.

 

הגשה: מוציאים את הדג מהתנור, ופורסים למנות על פי מספר הסועדים, ואז יוצקים מעליו  את הרוטב.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

דגי הדן, קיבוץ דן, ד.נ הגליל העליון, 12245 טל' 04-6902411