1 דג פורל ורוד משפחתי. ניתן להשתמש ב- 6 דגי פורל ורודים טריים, במקום פורל משפחתי.
צרור עירית
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
כוס יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור
חצי בצל סגול קלוף וקצוץ דק
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניכים את דג הפורל בתבנית אפייה גדולה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.
?xml:namespace>
?xml:namespace>
להכנת הרוטב:
יוצקים לסיר קטן כוס יין , מוסיפים בצל קצוץ ומביאים לרתיחה. מצמצמים את הנוזלים (להבה בעוצמה גבוהה, עד שנשארת כמות של שתי כפות יין). מתבלים במלח ופלפל.
?xml:namespace>
מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה.
?xml:namespace>
מוסיפים את החמאה בהדרגה ומקציפים את הרוטב בעזרת מטרפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת רוטב סמיך.
מסננים את הרוטב ומוסיפים את העירית הקצוצה.
הגשה: מוציאים את הדג מהתנור, ופורסים למנות על פי מספר הסועדים, ואז יוצקים מעליו את הרוטב.

?xml:namespace>
?xml:namespace>
גשה:>
?xml:namespace>
?xml:namespace>
?xml:namespace>
?xml:namespace>